kontakt z Remsport
Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Narciarstwo zjazdowe » Cykliny narciarskie » Cykliny pleksi » Cyklina narciarska 4mm Black REMSPORT

Cyklina narciarska 4mm Black REMSPORT

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 3)
Cyklina narciarska 4mm Black REMSPORT
Cena:11,00 zł
Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

Dostępność:Dostępny - wysyłka 24h

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier InPost - 12,00 zł
Paczkomaty24 - 14,00 zł
Kurier DHL - 18,00 zł
Kurier InPost pobranie - 16,00 zł
Kurier DHL pobranie - 22,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Producent:Remsport

Numer katalogowy:3308.11

Stan magazynowy:

Kod EAN:4250493731455

Stan produktu:Nowy

Gwarancja:Gwarancja producenta

znacznik 15 lat doświadczenia
znacznik Wysyłka towaru w 24h
znacznik Towar na magazynie
znacznik Bezpieczne zakupy (certyfikat SSL)
znacznik Darmowa dostawa już od 250zł
znacznik Fachowe doradztwo i pomoc
znacznik Najlepsza obsługa
znacznik Szeroki asortyment
znacznik Rabaty dla stałych klientów
znacznik Dogodne formy płatności (przelewy online)
znacznik 100% Polska firma

  • Opis produktu
  • Sposób użycia
  • Uwagi
  • Akcesoria dodatkowe
  • Video
  • Recenzje produktu

Oferta Sklepu REMSPORT: Cyklina narciarska do nart zjazdowych lub nart biegowych zwana również cykliną do nart, wykonana z tworzywa sztucznego (plastiku), produkt wykonany i oznakowany dla REMSPORT, jest to model Alpin Plexi Scraper Black (numer katalogowy 3308.11).
 

OSTRA CYKLINA TO PODSTAWA TEGO PROCESU

 

cyklinowanie cykliną pleksi

Alpin Plexi Scraper Black to cyklina z tworzywa o grubości 4mm w kolorze czarnym. Na rogu posiada specjalne wycięcie umożliwiające usunięcie smaru z krawędzi.

Zalety cykliny do nart: oczyszcza ślizg z brudu i resztek smaru, przygotowuje go do nałożenia smaru, ułatwia zdejmowanie smaru po smarowaniu na gorąco, można ją ostrzyć i przede wszystkim jest tania w eksploatacji. Trzeba pamiętać, że tylko dobrze naostrzona (ostra) cyklina narciarska przyniesie nam pożądany skutek. Cykliny do nart ostrzymy za pomocą specjalnych ostrzałek do cyklin(patrz zakładka Akcesoria dodatkowe).


ostrzenie cykliny pleksi


Charakterystyka techniczna cykliny pleksi:
Szerokość: 125 mm
Wysokość: 60 mm
Grubość: 4 mm
Kolor: Black
Cyklinowanie - jest to proces ściągania nadmiaru smaru pozostałego na ślizgu po smarowaniu na gorąco.

Cyklinę narciarską z pleksi trzymamy oburącz, ustawiamy ją około 60-80 stopni (na oko) względem powierzchni ślizgu, dociskając ją do ślizgu wykonujemy ruch od siebie (pchający) zachowując prawidłowy kierunek tj. od dziobu do piętki narty.

Cyklinujemy do momentu braku wióra smarowego na ślizgu narty.

 
cyklinowanie cykliną pleksi

Filmik o cyklinowaniu w zakładce "Filmiki".
Żeby móc prawidłowo przeprowadzić proces zwany cyklinowaniem, polegającym na zebraniu smaru narciarskiego pozostałego na ślizgu, po smarowaniu na gorąco żelazkiem, cyklina z pleksi musi być odpowiednio sztywna (im grubsza tym lepsza i skuteczniejsza w zbieraniu smaru, dotyczy to wyrównanego ślizgu, w innym przypadku sprawdzają się cykliny cieńsze), odpowiednio ostra (zalecam okresowe ostrzenie cyklin z pleksi specjalnymi ostrzałkami do cyklin) i odpowiedniego kształtu (ergonomia pracy, a co za tym idzie oszczędność czasu, naszych ścięgien i mięśni).

Trzeba również pamiętać o prawidłowym zamocowaniu narty lub deski w dedykowanym imadle narciarskim (w przypadku nart zjazdowych), imadle biegowym (w przypadku nart biegowych) i imadle snowboardowym (w przypadku deski snowbordowej).
Cyklinowanie ślizguMój filmik dotyczący cyklinowania ślizgu za pomocą cykliny pleksi, nagrany podczas I Tyskich Warsztatów Serwisowych.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

działa jak należy

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Może być.

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Dobra i tania cyklina, cóż moge więcej o niej powiedzieć, pracuje się nią dobrze i duży plus oprócz ceny to, że posiada specjalny ząbek do oczyszczania krawędzi ze smaru.